جوانهها از گیاهان مختلفی به وجود میآیند؛ مانند یونجه، بروکلی، تربچه، پیاز، شبدر و ... . هر کدام از انواع جوانهها خواص مفید مرتبط با خودشان را دارند؛ اما آنچه در بین همهشان مشترک است این است که تراکم و غلظت مواد مغذیای که در آنها یافت میشود، بسیار بیشتر از گیاه بالغشان است. مدت هاست که از جوانهها به عنوان یک مادهی غذایی سالم نام میبرند. اما علاوه بر این که جوانهها سرشار از مواد مغذی سالم هستند، مطالعات نشان میدهند که آنها همچنین میتوانند از بدن در برابر بیماریها محافظت کرده و حتی به درمان آنها کمک کند.
در اینجا 5 خاصیت مفید جوانهها آمده است، با ما همراه باشید...
- پیشگیری از سرطان
در تحقیقات مشخص شده است که غلظت بالای ترکیبات گیاهی به نام فیتوکمیکالها که در جوانهها یافت میشوند، هم به پیشگیری و هم به درمان سرطانها کمک میکنند. علاوه بر این، یک مطالعه نشان داد که خوردن حدود 100 گرم سبزیجات جوانه زده در هر روز از آسیبهای وارده به DNA محافظت میکند؛ همان چیزی که اغلب با خطر ابتلا به سرطان در ارتباط است.
- غنی از آنتی اکسیدان
جوانهها دارای سطوح بالایی از آنتی اکسیدانها هستند که از بدن در برابر آسیبهای DNA محافظت میکنند و به ارتقاء سطح سلامت سلولی و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند.
- ضد کلسترول
تصور بر این است که بسیاری از استرولهای گیاهی (فیتواسترولها) از جذب کلسترول مواد غذایی در دستگاه گوارش پیشگیری میکنند. علاوه بر این، جوانهها کلسترول ندارند اما حاوی پروتئین بالا و مواد مغذی دیگر هستند و در نتیجه یک جایگزین عالی برای غذاهایی هستند که دارای کلسترول بالایی میباشند.
- کاهش وزن
جوانهها سرشار از فیبر هستند که به افراد در حفظ وزن سالم کمک میکنند. آنها همچنین یک منبع بسیار خوبی از پروتئین و در نتیجه یک جایگزین عالی برای پروتئینهای چربیدار مانند گوشت یا پنیر وقتی که یک فرد رژیم غذایی لاغری دارد، میباشند.
- ضد پیری
به نظر میرسد بسیاری از آنتی اکسیدانهای فعال در جوانهها با عوامل پیری، هم در داخل و هم در خارج از بدن مبارزه میکنند.
نظر شما